Přejít na Gender Studies
feminismus.czčlánky › ŠKODA AUTO

ŠKODA AUTO

23. únor 2021

Přijďte se podívat do virtuálního světa ŠKODA AUTO na platformě Confer-o-Matic a nahlédněte do fungování jedné z nejmodernějších společností v České republice. Získejte cenné zkušenosti, znalosti ale i kontakty, které vám pomohou odstartovat budoucí kariéru.

Seznámíte se s prací a odborníky z Technického vývoje, Výroby, IT nebo Businessu a poznáte cestu vozu od první skici až po finální produkt. Zjistíte, jaké možnosti nabízí ŠKODA AUTO talentovaným studentům a absolventům a odnesete si zajímavé rady a tipy z vašeho oboru.

 

skoda-auto_logo

Kde a jak se můžete našeho GIRLS DAY zúčastnit?

Letošní GIRLS DAY ve ŠKODA AUTO bude probíhat od 9 do 12 hodin ve 3D virtuálním světe Confer-o-matic. Přihlásit a odhlásit se můžete kdykoliv a zůstat s námi ve virtuálním světě můžete tak dlouho, jak se vám bude hodit. Abyste si náš svět stihly prohlédnout a zjistit, co vše je pro vás připraveno, vyčleňte si alespoň hodinu. Jedna přednáška totiž trvá 20 – 25 minut.

Jak na to?

Nejprve se zaregistrujete na webových stránkách GIRLS DAY. Před začátkem akce vám do e-mailu přijde vstupenka do našeho virtuálního světa (s informacemi o přihlášení). V den akce se už stačí jen přihlásit a můžete začít poznávat jednotlivé oblasti, které jsme si pro vás připravili. Samy si vyberete, kdy a kam půjdete, co chcete vidět a s kým se chcete bavit.

Jak funguje virtuální svět?

Ve virtuálním světě si nejprve vytvoříte svou vlastní postavu (avatara), pomocí které se budete po světě pohybovat. Můžete si také upravit jméno, které bude ve virtuálním světě umístěné nad postavou avatara a viditelné pro všechny účastníky. Vaše postava se bude pohybovat pomocí klávesnice a myši. Podrobný návod, jak svou virtuální postavu ovládat, můžete nalézt ZDE.

Co všechno můžete ve virtuálním světě vidět a zažít?

Ve virtuálním světě akce ŠKODA CON se můžete setkat s dalšími účastníky GIRLS DAY, s experty z odborných oblastí a se studenty, kteří ve ŠKODA AUTO pracují formou stáže. Po světě jsou rozmístěné Chat zóny, kde si s účastníky můžete za pomoci mikrofonu a webkamery povídat, pokládat otázky a dozvědět se o ŠKODA AUTO z první ruky. Navštívit můžete také některý z našich stánků, na nichž si můžete spustit přednášky a videa o ŠKODA AUTO. Kdy a jaké video se rozhodnete zhlédnout, záleží jen na vás.

Jaké oblasti ze ŠKODA AUTO poznáte?

Technický vývoj: Pokud Vás zajímá, jak vzniká nový vůz značky ŠKODA, navštivte náš stánek technického vývoje. Připraveny jsou pro vás přednášky třeba na téma Jak z 3D dat vzniká nový model a Jak se rodí nové nápady, ale seznámit se můžete také s tím, jak funguje motorová brzda nebo komora sluneční simulace.

IT: Že ve ŠKODA AUTO existuje velké IT oddělení, jste už možná slyšely. O tom, co se v IT dělá, se můžete dozvědět z krátkých videí a přednášek našich odborníků o Internet of Things nebo systému SAP. 

Výroba: Seznámíme vás také s tím, co se děje ve výrobě vozů ŠKODA. Dozvědět se můžete o tom, co je to vibrodiagnostika, co se dělá v měrovém středisku, jak funguje linka pro vysokonapěťové baterie nebo jaké nejmodernější technologie a ekologické postupy se používají v nové lakovně. V přednáškách si můžete poslechnout zajímavé informace o internetu věcí ve výrobě vozů, o oblasti kvality či montáže.

Business: Vedle technických a IT oddělení je ve ŠKODA AUTO i několik oblastí, které se zabývají marketingem, motorsportem či inovacemi. Díky nim vidíte ŠKODA AUTO na akcích jako je Tour de France nebo v čele žebříčku rally a světového šampionátu WRC 2. Věnujeme se také budoucnosti v elektromobilitě a podnikové strategii, s tím vším vás rádi seznámíme.

Program Girls Day 22. dubna 2021:

09:00 – 12:00 Aktivity na platformě Confer-o-Matic. Platforma funguje jako počítačová hra, můžete se připojit kdykoliv během 9–12 h a podívat se a zeptat se na to, co vás zajímá

 

Online platforma: Confer-o-Matic

Kontaktní osoba: Tereza Kozáková, tereza.kozakova@skoda-auto.cz, 731 295 938